Wat zijn social media?

Social media zijn online platformen waar gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Ze kenmerken zich door de begrippen dialoog & transparantieVoorbeelden van social mediakanalen zijn Facebook, Twitter, weblogs, fora, YouTube, Tumblr, LinkedIn, Google+, Instagram en Pinterest. Maar welke vorm van social media marketing is voor jouw bedrijf of organisatie interessant? Weerspiegeling helpt je graag met een strategie en een praktisch plan. 

Een strategie voor de lange termijn en een plan voor nu

Met de komst van sociale media is het bereik van consumenten enorm toegenomen. De kans is groot dat er nu online door (potentiële) klanten over jouw merk, bedrijf en concurrenten wordt gesproken. Aangezien deze online gesprekken meningen beïnvloeden, is het dus ook voor jou van belang om hier aan deel te nemen. Daarnaast biedt social media marketing ook de volgende voordelen:

  • Vergroten van de naamsbekendheid en het verkeer naar je website
  • Beïnvloeden van het koopgedrag
  • Je wordt als autoriteit gezien binnen je branche
  • Invloed op de posities in de zoekmachine
  • Het verkrijgen van inzichten in de doelgroep

Wat kan Weerspiegeling voor jou betekenen?

Social media worden door veel bedrijven ingezet, maar hier wordt vaak niet over nagedacht waardoor er sprake is van weinig structuur. Vaak wordt ook niet gemeten wat de inspanningen online eigenlijk opleveren. Je social media marketing activiteiten horen onderdeel te zijn van een overkoepelende strategie. Welk kanaal kan het beste worden ingezet? Waar bevindt de doelgroep zich? Wat kan ik het beste communiceren? En wat zijn de opbrengsten uit mijn inspanningen? Vertaal dit allemaal naar een praktisch plan waar je dagelijks mee werkt.

Weerspiegeling kan je helpen met het bedenken van deze social media-strategie, ondersteunen met het opzetten van een praktisch plan met dagelijks uitvoerbare ideeën waardoor je zelf direct aan de slag kunt.

Lees meer over social media

Wat je kunt leren van Jamie Oliver | Weerspiegeling

Wat je kunt leren van Jamie Oliver

Wat zijn social media? Social media zijn online platformen waar gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, […]

Read More
Online identiteit met social media marketing. Weerspiegeling.nl

Bouw je online identiteit met social media

Wat zijn social media? Social media zijn online platformen waar gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, […]

Read More